Acuzații de însușire ilegală a 200.000 de lei din vânzarea unui imobil pentru o executoare judecătorească

Publicat: 23 feb. 2024, 11:18, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Acuzații de însușire ilegală a 200.000 de lei din vânzarea unui imobil pentru o executoare judecătorească
elisabeta manoliu, executoare judecătorească

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia să-i remită creditorilor. Este vorba, mai exact, de Elisabeta Manoliu care a fost trimisă recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Faptele pentru care Elisabeta Manoliu a fost trimistă în judecată au avut loc la vremea când aceasta ocupa funcția de executoare judecătorească. Acesteia i se aduc acuzații de ”abuz în serviciu” și ”delapidare”, după ce și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil.

Elisabeta Manoliu a fost băgată în Comisia de Disciplină a Camerei Executorilor Judecătorești Suceava, fiind sancționată disciplinar. Procurorii susțin că executoarea judecătorească ar fi comis infracțiunea de „abuz în serviciu”. Mai mult, în calitate de executor judecătoresc, ”şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu distribuirea sumelor rezultând din executarea silită, fapt ce a cauzat o vătămare drepturilor şi intereselor legitime şi o pagubă patrimoniului creditorului”.

În ceea ce privește infracțiunea de „delapidare”, anchetatorii spun că Elisabeta Manoliu a primit în contul de consemnare al Biroului Executorului Judecătoresc suma de 211.000 de lei rezultată din vânzarea la licitaţie publică a imobilului aparţinând unui număr de trei creditori, bani pe care i-a oprit pentru ea, arată Monitorul de Suceava.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.