Acuzații dure la adresa lui Jeff Bezos. Angajați: Blue Origin e un loc de muncă toxic

Mai mulți foști și actuali angajați ai Blue Origin, compania spațială a lui Jeff Bezos, susțin că firma este un loc de muncă „toxic”, conform unui articol scris de fosta șefă a departamentului de comunicare.

Alexandra Abrams susține că firma îi obligă pe angajați să semneze contracte stricte de confidențialitate, înăbușe feedback-ul intern, nu ține cont de problemele de siguranță și creează un mediu sexist pentru femei. De asemenea, a vorbit și despre hărțuirea sexuală, relatează CNBC.

Articolul a fost publicat pe site-ul Lioness și a fost semnat de Abrams și aprobat de alți 20 de actuali și foști angați.

În replică, Linda Mills, vicepreședinta departamentului de relații publice de la Blue Origin, a declarat că Abrams a fost concediată în 2019, „după avertismente repetate pentru probleme care implică reglementări federale de control al exporturilor”.

„Nu am primit niciodată avertismente, verbale sau scrise, din partea conducerii cu privire la probleme care implică reglementări federale de control al exporturilor”, a reacționat Alexandra Abrams, dar a recunoscut că a fost concediată.

Hărțuire sexuală și sexism

Abrams a vorbit, de asemenea, despre numeroase plângeri de hărțuire sexuală pe care conducerea le-a ignorat. Ea a dat exemplul unui director care a fost promovat în funcție, deși împotriva sa existau mai multe plângeri de hărțuire sexuală. Un alt exemplu se referă la șefi care foloseau diferite apelative la adresa angajatelor.

Dar Linda Mills susține că Blue Origin nu are toleranță pentru discriminare sau hărțuire de niciun fel.

Preocupările privind siguranța rachetelor sunt o altă parte cheie a articolului, în care se spune că șefii Blue Origin au făcut presiuni ca racheta New Shepard să treacă de la „câteva zboruri pe an la peste 40”.

„Concurența cu alți miliardari și înregistrarea progreselor pentru Jeff Bezos părea să aibă prioritate față de problemele de siguranță care ar fi încetinit programul”, a mai scris Alexandra Abrams.

Administrația Federală a Aviației a declarat că va examina problemele de siguranță despre care se scrie în articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...