Acuzații grave! China ascunde adevărul despre originea reală a coronavirusului, spune Mike Pompeo

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, acuză China că disimulează adevărul despre originea reală a coronavirusului.

Secretarul de stat american a afirmat că maladii asemănătoare Covid-19 circulau deja din toamna lui 2019 printre personalul institutului de virusologie din Wuhan, oraş unde a fost depistat Covid-19 pentru prima dată.    

Mike Pompeo a îndemnat echipa OMS să „pună presiune pe guvernul chinez” cu privire la această „nouă informaţie”.

„Guvernul Statelor Unite are motive să creadă că mai mulţi cercetători din interiorul Institutului s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019, înainte de identificarea primului caz de epidemie, cu simptome compatibile cu acestea, odată cu Covid-19, şi boli sezoniere obişnuite”, a afirmat el.

Potrivit lui Mike Pompeo, această informaţie este contradictorie cu afirmaţiile potrivit cărora niciun membru al personalului Institutului nu a contractat Covid-19 sau virusuri asociate, conform News.ro.

„Beijingul continuă astăzi să nu ofere informaţii vitale de care oamenii de ştiinţă au nevoie pentru a proteja lumea de acest virus mortal şi de viitorul”, a susţinut el.               

Covid-19 a fost depistat pentru prima dată la Wuhan, la sfârşitul anului 2019, şi s-a răspândit în lume provocând moartea a peste 2 milioane de oameni şi contaminând zeci de milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...