Adolescent prins în București cu un rucsac de droguri

Publicat: 14 feb. 2024, 13:01, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Adolescent prins în București cu un rucsac de droguri

Două persoane, printre care și un minor au fost reținute de DIICOT, după ce au săvârșit infracțiuni de tâlhărie calificată şi trafic de droguri de mare risc. Procurorii au descoperit că minorul avea asupra sa un ghiozdan plin cu droguri.

„Inculpatul minor (14 ani) a fost depistat în municipiul Bucureşti având asupra sa, într-un rucsac, cantitatea de droguri sustrasă prin violenţă, în seara de 08.02.2024, de la unul dintre inculpaţii în cauză, respectiv 133 comprimate şi fragmente comprimate ecstasy, aproximativ 500 grame canabis şi 30 comprimate care conţin alprazolam”, a transmis DIICOT.

În urma acestui incident, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, minorul a fost expertizat din punct de vedere medico-legal în vederea stabilirii discernământului, potrivit DIICOT. La activități au luat parte și poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de sprijin din partea agenților Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi a fost realizată cu suportul jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.