Adrian Chesnoiu: „Am reuşit într-un timp foarte scurt să facem lucruri care stagnau de foarte multă vreme”

Publicat: 27 iun. 2022, 19:15, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Adrian Chesnoiu:

Adrian Chesnoiu, care s-a retras din funcţia de ministru al Agriculturii după o anchetă a DNA într-un dosar de abuz în serviciu, susține că nu a dorit altceva decât să facă bine agriculturii din România și deși a avut la dispoziție doar șase luni a reușit să pună în „mișcare” lucruri care stagnau de multă vreme.

Fostul ministru că la finalul cercetării procurorilor, adevărul va ieşi la iveală.

„Eu am preluat postul de ministru al Agriculturii cu foarte mare responsabilitate şi nu mi-am dorit să fac altceva decât bine agriculturii din România, bine fermierilor români şi până la urmă bine cetăţenilor care depind de rezultatele din agricultură. Cred că în mandatul acesta scurt, de 6 luni de zile, am reuşit să fac o parte din lucrurile acestea bune şi e cumva meritul echipei pe care am avut-o la Ministerul Agriculturii, pentru că am reuşit într-un timp foarte scurt să facem lucruri care stagnau de foarte multă vreme. Evident că suspiciunile de azi nu vizează activitatea aceasta legată de politicile agricole şi de activitatea din agricultură, ci anumite lucruri administrative”, a declarat Chesnoiu la Camera Deputaţilor, unde a participat la şedinţa Comisiei juridice, care a decis, luni, să dea un raport favorabil ridicării imunităţii acestuia.

El se declară convins că, la finalul anchetei, ”adevărul va ieşi la iveală”.

”Eu nu sunt adeptul unei justiţii televizate”, a spus Adrian Chesnoiu.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.