Adrian Cioroianu dezvăluiri despre SUA. Cine e câștigătorul din umbră

Adrian Cioroianu, fost ministru de externe, a comentat rezultatele de până acum ale alegerilor intermediare din SUA. Dacă dezvăluirile despre alegerile din SUA se confirmă, potrivit unora dintre analiști, ori Trump e un mare strateg, ori a fost „lucrat pe la spate”!

Adrian Cioroianu este de părere că „avem un câștigător, dar care nu e Donald Trump, este acest guvernator republican de Florida, Ron DeSantis”. Ne permitem să comentăm: „narativul” nu e despre Donald Trump, „narativul” este despre alegerile parțiale din SUA, care nu au nicio legătură cu ceea ce ar putea gândi, din punct de vedere politic, „demosul” românesc. Să continuăm.

Întrebat dacă îl suprinde rezultatul alegerilor din Statele Unite, Adrian Cioroianu a spus pe B1 TV: „Sincer, oarecum, da, pentru că se crease un orizont de așteptare pentru ceea ce Donald Trump numea viitorul «val republican» care va mătura totul, sau «cutremurul republican», cum ați titrat dumneavoastră, or el nu s-a produs, acest val republican, cel puțin deocamdată, rezultatele de până acum”.

Adrian Cioroianu dezvăluiri despre SUA

Avem un câștigător, dar care nu e Donald Trump, este acest guvernator republican de Florida, Ron DeSantis, care a câștigat acum cu un scor mai mare decât acum patru ani, or asta îl propulsează în postura de probabil candidat în interiorul Partidului Republican pentru desemnarea în lupta pentru președinția viitoare, peste doi ani. Nu cred că e o veste bună pentru Donald Trump, dar a fost o veste bună pentru Ron DeSantis și pentru susținătorii săi”, a adăugat fostul ministru.

Întrebat dacă Donald Trump va mai avea același elan să își lanseze candidatura la președinția SUA, un anunț despre care se bănuie că ar urma să îl facă săptămâna viitoare, Adrian Cioroianu a explicat: „Oh, cu siguranță cred că o va face, dar în lipsa elanului de care vorbiți, pentru că probabil se aștepta la o victorie mai clară, dorea să își lege numele de o victorie mai clară.

Ce vedem deocamdată este că unii dintre candidații sprijiniți de Donald Trump au pierdut, unii, sigur, au câștigat, unii au pierdut, deci atingerea lui n-a transformat chiar totul în aur sau în victorios. Asta îi mai taie puțin din elan”.

Trump, un mare actor

Pe de altă parte, îl cunoaștem că are suficient curaj și tupeu politic încât să anunțe peste câteva zile, chiar din Florida, chiar de la reședința sa din Florida, dar, repet, deja este întrebat de Fox News, este întrebat ce părere are de un viitor candidat DeSantis, genul de întrebări care nu îi fac plăcere, și s-ar putea să avem doi candidați din aceeași Florida în interiorul Partidului Republican”, a mai spus Adrian Cioroianu.

Ceea ce poate nu a înțeles domnul Cioroianu și alți analiști de pe plaiurile mioritice este că nu e despre Donald Trump. Îndrăznim să comentăm afirmațiile domnului Cioroianu: în ori Trump e un mare strateg și l-a propulsat pe DeSantis – el, Trump, fiind omul din umbră, ori a fost trădat din interior, ceea ce nu se confirmă, potrivit analiștilor politici de peste Ocean. În plus, pe la noi s-a omis un lucru important în analize: Trump este un mare actor.

2 COMENTARII

  1. Marele cistigator este Biden . Un Partid numit Republican cistiga „ la mustata ” contrar tuturor sondajelor truimfaliste, alegerile partiale din SUA darde niciunde iese extrem de slabit din aceste alegeri .Trup nu va fi la remorca nimanui si astfel republicanii se impart in doua : trumpisti si desantisti .J.R.Biden ce deja si-a securizat toate deciziile importante din primul mandat , se joaca acum de-a bonomul cu republicanii si ii cheama , binevoitor , la consultari .Scopul a fost atins . Fara Trump in alegerile din 2024 . Lupta dintre „Trumpty Dumpty”noua porecla copiata dupa „Humpty Dumpty ” acest personaj de tot râsul ce apare în Alice în Ţara Minunilor a lui Lewis Carroll si de Santis poreclit DeSanctimonius de catre Trup poate distruge Partidul Republican .Fara sa stie (sau poate nu ) Trump a jucat alaturi de J.R.Biden

  2. Marele cistigator este Biden . Un Partid numit Republican cistiga „ la mustata ” contrar tuturor sondajelor truimfaliste, alegerile partiale din SUA darde niciunde iese extrem de slabit din aceste alegeri .Trump nu va fi la remorca nimanui si astfel republicanii se impart in doua : trumpisti si desantisti .J.R.Biden ce deja si-a securizat toate deciziile importante din primul mandat , se joaca acum de-a bonomul cu republicanii si ii cheama , binevoitor , la consultari .Scopul a fost atins . Fara Trump in alegerile din 2024 . Lupta dintre „Trumpty Dumpty”noua porecla copiata dupa „Humpty Dumpty ” acest personaj de tot râsul ce apare în Alice în Ţara Minunilor a lui Lewis Carroll si de Santis poreclit DeSanctimonius de catre Trup poate distruge Partidul Republican .Fara sa stie (sau poate nu ) Trump a jucat alaturi de J.R.Biden

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...