Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA: România e într-o poziție delicată

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în București, a declarat duminică, că România se află printre țările care ajută foarte mult Ucraina. Acesta a mai afirmat că țara noastră se află acum într-o poziție delicată, dar e bine că îl are premier pe Nicolae Ciucă, fost șef de Stat Major și fost ministru al Apărării.

Nu e un om mai respectat militar în America sau în Europa decât dl premier Ciucă”, a declarat Zuckerman pe B1 TV.

Cred că răspunsul, nu numai al României, al Americii și al altor țări din Europa a fost foarte bun. Trebuie să fie, însă, mai puternic și mai clar. La NATO sunt multe țări care spun că ajută, dar ajutorul să spunem că e minim. Sunt țări ca țările baltice, Polonia și printre ele și România și câteva altele care dau un mare ajutor”, a mai adăugat fostul ambasador al SUA în România.

Așa trebuia făcut de mulți ani

Un lucru care s-a schimbat foarte mult în ultima lună – două e poziția Germaniei care a spus că termină să cumpere gaz și petrol de la ruși până la sfârșitul anului. E o mare schimbare!

Multe țări care înainte n-au vrut să contribuie minim 2% pentru Apărare acum contribuie. Germnaia a spus că o să contribuie 2,5% din PIB la NATO și la Apărare. Așa trebuia făcut de mulți ani ca Europa să fie pregătită pentru așa ceva, dar nimeni nu-și închipuia că Putin va face așa ceva”, a mai declarat Zuckerman.

Zuckerman: E bine că Ciucă e premierul României

Fostul ambasador a spus apoi că România se află într-o poziție delicată, dar e bine că-l are premier pe Nicolae Ciucă.

România e într-o poziție aș spune foarte centrală și delicată. În opinia mea, faptul că dl Ciucă e premier acum e un lucru foarte bun, că nimeni nu înțelege apărarea României cum o înțelege dl Ciucă, care era fostul ministu al Apărării și fostul șef de Stat Major.

Trebuie să vă spun, din experiența mea, că nu e un om mai respectat militar în America sau în Europa decât dl premier Ciucă. Și eu am avut onoarea să-i ofer cea mai mare medalie americană când am fost ambasador legiunea de onoare, de merit. Ultimul care a primit-o a fost Regele Mihai.

Așa că eu sunt foarte încurajat de cum merge înainte România și cum dl Ciucă are grijă de lucrurile astea”, a mai declarat fostul ambasador Adrian Zuckerman, pentru B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...