Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA: România e într-o poziție delicată

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în București, a declarat duminică, că România se află printre țările care ajută foarte mult Ucraina. Acesta a mai afirmat că țara noastră se află acum într-o poziție delicată, dar e bine că îl are premier pe Nicolae Ciucă, fost șef de Stat Major și fost ministru al Apărării.

Nu e un om mai respectat militar în America sau în Europa decât dl premier Ciucă”, a declarat Zuckerman pe B1 TV.

Cred că răspunsul, nu numai al României, al Americii și al altor țări din Europa a fost foarte bun. Trebuie să fie, însă, mai puternic și mai clar. La NATO sunt multe țări care spun că ajută, dar ajutorul să spunem că e minim. Sunt țări ca țările baltice, Polonia și printre ele și România și câteva altele care dau un mare ajutor”, a mai adăugat fostul ambasador al SUA în România.

Așa trebuia făcut de mulți ani

Un lucru care s-a schimbat foarte mult în ultima lună – două e poziția Germaniei care a spus că termină să cumpere gaz și petrol de la ruși până la sfârșitul anului. E o mare schimbare!

Multe țări care înainte n-au vrut să contribuie minim 2% pentru Apărare acum contribuie. Germnaia a spus că o să contribuie 2,5% din PIB la NATO și la Apărare. Așa trebuia făcut de mulți ani ca Europa să fie pregătită pentru așa ceva, dar nimeni nu-și închipuia că Putin va face așa ceva”, a mai declarat Zuckerman.

Zuckerman: E bine că Ciucă e premierul României

Fostul ambasador a spus apoi că România se află într-o poziție delicată, dar e bine că-l are premier pe Nicolae Ciucă.

România e într-o poziție aș spune foarte centrală și delicată. În opinia mea, faptul că dl Ciucă e premier acum e un lucru foarte bun, că nimeni nu înțelege apărarea României cum o înțelege dl Ciucă, care era fostul ministu al Apărării și fostul șef de Stat Major.

Trebuie să vă spun, din experiența mea, că nu e un om mai respectat militar în America sau în Europa decât dl premier Ciucă. Și eu am avut onoarea să-i ofer cea mai mare medalie americană când am fost ambasador legiunea de onoare, de merit. Ultimul care a primit-o a fost Regele Mihai.

Așa că eu sunt foarte încurajat de cum merge înainte România și cum dl Ciucă are grijă de lucrurile astea”, a mai declarat fostul ambasador Adrian Zuckerman, pentru B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...