Aerostar Bacău a inaugurat un centru de mentenanţă pentru avioane civile

Grupul Industrial Aeronautic Aerostar SA Bacău a anunțat deschiderea unui centru de mentenanţă a avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737.

Aflat la Iaşi, centrul este destinat strict aviaţiei civile, investiția pentru dezvoltarea lui ridicându-se la 10 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Iaşi şi Aerostar Bacău au semnat în septembrie 2017 contractul de concesiune pentru suprafaţa de 16.000 metri pătraţi, pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevenţă anuală de 10.500 de euro, teren pe care Aerostar a construit hangarul pentru mentenanţa avioanelor civile. Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult o jumătate din durata sa iniţială.

„Acest proiect este mai vechi, dar a început de doi ani. Ne-am propus atunci un buget de 10 milioane de euro de investiţii. Suntem încă în buget. Pentru Aerostar e prima ieşire din perimetrul tradiţional deoarece am lucrat doar la Bacău”, a declarat Grigore Filip, director general Aerostar.

La Iaşi se vor face lucrări de mentenanţă grele. Lucrări ample de reparaţii de tip C şi D care pot fi făcute doar de oameni cu abilităţi şi autorizări deosebite. Oficialii Aerostar se așetaptă ca viitorii clienți să fie în special din Europa, Turcia.

„Acest hangar este dimensionat astfel încât să se poată lucra simultan la trei aeronave. Creşterea se va face progresiv, în funcţie de evoluţia pieței și de pregătirea personalului”, a explicat șeful Aerostar.

Totodată, acesta consideră că e dificl de câștigat contracte de mentenanţă. „Fiecare avion înseamnă o competiţie. Noi suntem obişnuiţi cu competiţia. Primul avion care va fi reparat la Iaşi este al unui client vechi, Pegasus”, a declarat Grigore Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole