Afganistan: Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei, ucişi într-un atac cu bombă la Kabul

Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei au murit luni într-o explozie în apropiere de misiunea diplomatică a ţării la Kabul, a anunţat Ministerul rus de Externe, precizând că există de asemenea „răniţi în rândul cetăţenilor afgani”, potrivit Reuters şi AFP.

Anterior, agenţia rusă oficială de presă RIA a relatat că un diplomat şi un agent de pază de la ambasadă au fost răniţi într-un presupus atac sinucigaş cu bombă.

Poliţia afgană a precizat la rândul său că un kamikaze a detonat explozibili în apropiere de intrarea ambasadei Rusiei la Kabul, adăugând că atacatorul a fost împuşcat de agenţii de pază în timp ce se apropia de poartă.

Rusia este una dintre puţinele ţări care au menţinut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat puterea în urmă cu peste un an. Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernul taliban, există discuţii între cele două părţi asupra unui acord ca Rusia să livreze benzină şi alte bunuri.

ORA 10:26 Afganistan: Atac sinucigaş lângă poarta Ambasadei Rusiei de la Kabul (poliţie)

Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozibilul în apropierea intrării în Ambasada Rusiei la Kabul, a anunţat luni poliţia afgană, care a adăugat că atacatorul a fost împuşcat mortal de gărzi înarmate în momentul în care se apropia de poartă, transmite Reuters.

”Înainte de a ajunge la ţintă, atacatorul sinucigaş a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile (talibane) de la ambasada rusă… nu există deocamdată informaţii despre victime”, a declarat pentru agenţia de presă britanică Mawlawi Sabir, şeful circumscripţiei de poliţie în care a avut loc atacul.

Rusia este una dintre puţinele ţări care şi-au menţinut ambasada la Kabul după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, în urmă cu mai bine de un an.

Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernarea talibană, cele două părţi au purtat discuţii pe tema unui acord privind furnizarea de benzină şi a altor mărfuri, aminteşte Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...