Agenția Europeană a Medicamentului: Anumite combinații de vaccinuri pot determina un răspuns imunitar mai puternic

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că administrarea unei doze booster diferite de cea primită inițial la vaccinarea completă contra Covid-19 ar putea provoca un răspuns imunitar mai puternic comparativ cu rapelul cu același vaccin, transmite AFP.

Dar pentru o decizie definitivă, EMA a declarat că analizează datele și în funcție de acestea se va alinia sau nu la hotărârea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) care a dat undă verde ca a treia doză să poată fi făcută cu un vaccin diferit celui administrat la primele doze.

Vedem câteva rezultate promițătoare în studiile care confirmă că această abordare cu anumite combinații de vaccinuri determină un răspuns imunitar mai puternic decât atunci când același vaccin este utilizat pentru o inoculare suplimentară„, a declarat Marco Cavaleri, responsabilul pentru strategia de vaccinare din cadrul EMA, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...