Agenția Europeană a Medicamentului: Anumite combinații de vaccinuri pot determina un răspuns imunitar mai puternic

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că administrarea unei doze booster diferite de cea primită inițial la vaccinarea completă contra Covid-19 ar putea provoca un răspuns imunitar mai puternic comparativ cu rapelul cu același vaccin, transmite AFP.

Dar pentru o decizie definitivă, EMA a declarat că analizează datele și în funcție de acestea se va alinia sau nu la hotărârea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) care a dat undă verde ca a treia doză să poată fi făcută cu un vaccin diferit celui administrat la primele doze.

Vedem câteva rezultate promițătoare în studiile care confirmă că această abordare cu anumite combinații de vaccinuri determină un răspuns imunitar mai puternic decât atunci când același vaccin este utilizat pentru o inoculare suplimentară„, a declarat Marco Cavaleri, responsabilul pentru strategia de vaccinare din cadrul EMA, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...