Agricover se finanțează printr-o emisiune de obligațiuni de 40 milioane euro

Grupul Agricover a derulat o emisiune de obligațiuni în valoare de 40 milioane euro, care va fi listată în perioada imediat următoare pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB).

Emisiunea s-a desfășurat printr-un plasament privat la BVB, care a fost suprasubscris și s-a bucurat de audiență atât în rândul investitorilor instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci comerciale, instituții financiare internaționale), cât și în rândul investitorilor din categoria „private banking”.

Obligaţiunile emise de Agricover Holding sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 50.000 de euro, cu o dobândă anuală de 3,5%.

Bani pentru creditarea fermierilor

Suma atrasă prin emisiunea de obligaţiuni este destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni, instituţia financiară nebancară îşi propune să menţină ritmul alert de creditare al fermierilor români şi să contribuie pe mai departe la creşterea susţinută, pe baze sustenabile, a performanţei agriculturii locale.

Echipa Schoenherr, care a asistat Agricover în acest proiect, a fost coordonată de Narcisa Oprea și i-a inclus pe Cristina Tudoraș, Veronica Das Alexeev și Silviu Lazăr, avocați specializați în domeniile piața de capital și corporate.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin cele patru entităţi controlate de Agricover Holding SA: Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL. Acţionarul majoritar al Agricover Holding SA este Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,27%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine o participaţie de 12,73% în urma unei majorări de capital realizate în noiembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...