Air New Zealand va testa un paşaport de transport digital

Air New Zealand va testa un paşaport de transport digital pentru a le permite companiilor aeriene şi autorităţilor de frontieră să aibă acces la informaţii legate de COVID-19, a anunţat luni campania aeriană, scrie AFP.

Programul, denumit „paşaport de vaccinare” de către specialiştii din sector, urmăreşte simplificarea călătoriilor permiţându-le pasagerilor să îşi păstreze toate datele medicale pe un singur suport.

„În principal, e ca şi cum ai avea un certificat digital de sănătate care poate fi împărtăşit uşor şi în deplină securitate cu companiile aeriene”, a explicat Jennifer Sepull, directoare a serviciului digital a companiei.

Sistemul se va baza pe o aplicaţie dezvoltată de Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), care va fi testată în curând de campanii din Golf precum Emirates şi Etihad.

El ar garanta în special autenticitatea testului de depistare sau a certificatului de vaccinare împotriva COVID-19. Compania Air New Zealand ar urma să înceapă în aprilie testarea sistemului său de „paşaport de vaccinare”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole