Ajutoarele trimise Indiei nu au ajuns la bolnavii de COVID

Deși era promis ajutor Indiei, se pare că țara trebuie să se confrunte cu dezastrul cauzat de pandemia de coronavirus de una singură. Multe dintre ajutoarele medicale trimise Indiei au stat zile în șir în așteptare, în timp ce spitalele implorau ajutor pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți COVID-19.

Mai multe state, inclusiv România, au anunțat că donează echipamente de protecție, ventilatoare, rezerve de oxigen și medicamente. Numai că zile în șir acestea nu au ajuns chiar la oamenii care aveau cea mai are nevoie de ele, informează CNN. De vină au fost birocrația, procedurile prea îndelungate și incompetența responsabililor.

Am trimis delegații la guvern să cerem clarificări despre rezervele de oxigen, medicamente și vaccinuri, dar nu am primit nimic clar. Despre importuri sau ajutoarele externe, nu am primit nicio informație”, a declarat Raghu Sharma, ministrul Sănătății din statul Rajahstan. Întârzierile au fost cauzate de birocrația excesivă, procedurile mult prea îndelungate și lipsa de pricepere a responsabililor.

E datoria guvernului să ne facă rost de oxigen!”, a insistat medicul Gupta de la spitalul Batra din capitala New Dehli. Curtea Supremă a Indiei a ordonat guvernului central să pună capăt crizei de oxigen până luni.

Pacienții mor în fața noastră. Îmi pare rău că nu putem să îi salvăm…”, a mai spus Gupta. 

Miercuri, India a raportat 382.315 de infectări și 3.780 de morți. De la debutul pandemiei, această țară a înregistrat peste 20 de milioane de contaminări.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...