Ajutor de la greci pentru Ucraina: nave pentru exportul cerealelor

Grecia, țară care controlează cea mai mare flotă comercială din lume, este dispusă  să pună la dispoziţie nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate de Rusia, a anunţat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Așa cum se știe, din cauza invaziei ruse, livrările de cereale din Ucraina, unul dintre cei mai mari furnizori de grâu din lume, au încetat, apărând penurii de alimente în întreaga lume. ONU a făcut apel la ambele părţi, precum şi la Turcia, stat riveran la Marea Neagră, să creeze un coridor pentru exporturile maritime.

Anunțul lui Stoltenberg a fost făcut în ultima zi a summitului de la Madrid al Alianţei Nord-Atlantice.

„Grecia se oferă încă o dată să ajute şi să sprijine orice efort făcut sub auspiciile ONU pentru ca cerealele blocate acum în Ucraina, în special la Odesa, să poată ieşi din Ucraina şi să ajungă în cele din urmă în ţările care au nevoie de ele în prezent”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis ziariştilor prezenţi la evenimentul din capitala Spaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...