Ajutor în criza sanitară: Echipa medicală din Israel vine azi în România

România este ajutată de tot mai multe țări să lupte cu valul patru al pandemiei: Israelul ne donează 40 de concentratoare de oxigen. De asemenea, o echipă de doctori va veni, duminică, în România, pentru a oferi sprijin.

Primul transport de concentratoare de oxigen a sosit marți în Bucureşti. În total, 40 de concentratoare vor ajunge în spitale. „Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”, a spus ambasadorul Israelului în România, David Saranga. O echipă medicală va fi trimisă în România de duminică pentru a oferi sprijin și sfaturi doctorilor români.

Discuții și pe partea de vaccinare și pe partea de organizare

„Va veni pentru a avea discuții și pentru a schimba experiența Israelului și pe partea de vaccinare și pe partea de organizare a primirii cazurilor și distribuirii lor. Ei vor fi și în spitale. Aici nu este vorba de a lucra cu pacienții direct în spitale, ci despre a observa și a împărtăși experiența pe care au avut-o până acum în Israel”, a spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Delegația medicală va fi condusă de șeful Departamentului pentru Spitale din Ministerul israelian al Sănătăţii. Va fi însoțit de un expert în logistică pentru asemenea situații de criză și de șeful unei Unități de Primiri Urgențe.

“Israel, care a sprijinit cu un număr de 40 de concentratoare din care prima parte a sosit deja, iar începând cu duminică va începe o misiune de experţi din Israel și vom lucra cu ei timp de o săptămână pe măsurile care se iau şi mai ales pe partea de abordare terapeutică şi modul de organizare la nivelul urgenţei, la nivelul unităţilor primiri urgenţe şi altor secţii. Sunt experţi care au lucrat pe timpul valurilor mai serioase în Israel şi care s-au oferit să ne sprijine din partea Ministerului Sănătăţii, printr-un schimb de experienţă care sunt convins că va fi unul util”, a precizat Arafat.

El a precizat că, vineri, au sosit cele 200 de concentratoare de oxigen de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar dintre acestea 180 vor fi distribuite spitalelor, iar 20 vor fi reţinute pentru urgenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...