Alegeri Republica Moldova. Mesajul unionistului Dorin Chirtoacă, înaintea celui de-al doilea scrutin / VIDEO

Președintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă (42 de ani), a anunțat că o va sprijini pe Maia Sandu (48 de ani) pentru a câștiga alegerile prezidențiale din țara vecină.

Fostul primar al municipiului Chișinău a făcut apel la populație, ca în turul doi de alegeri, să voteze candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, pentru ca Igor Dodon să fie învins.

„Vă mulțumesc pentru respectful pe care știu că l-am câștigat în ochii voștri!

Vă chem la mobilizare masivă în turul al doilea care va avea loc duminică, 15 noiembrie”, este anunțul postat de Chirtoacă, pe Facebook.

Potrivit datelor Comisia Electorală Centrală (CEC), candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu,­ a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 36,16% din voturi. Detalii, AICI.

Pe locul al doilea s-a situat actualul preşedinte al ţării, socialistul Igor Dodon, cu 32,61% de voturi. Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea) a obținut 1,20% de voturi.

Nici unul dintre candidaţi nu a întrunit 50% + 1 din voturi, astfel că Maia Sandu şi Igor Dodon se vor înfrunta în turul al doilea, care va fi organizat pe 15 noiembrie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole