Alertă în acest oraș! Aproape 100 de oameni au fost infectați cu un nou virus

Este alertă în orașul indian Kanpur. Cel puțin 89 de oameni, printre care și 17 copii, s-au infectat cu virusul Zika, a anunțat luni departamentul de sănătate al municipalității, citat de Reuters.

„A fost un val de cazuri provocate de Zika, iar departamentul de sănătate a format mai multe echipe pentru a opri răspândirea. Este o femeie însărcinată căreia îi acordăm o atenție mai mare”, a declarat Nepal Singh, ofițerul medical din Kanpur.

Alte cazuri au fost raportate în ultima vreme în mai multe state indiene. Primul caz de infectare cu Zika din orașul industrial Kanpur a fost descoperit pe 23 octombrie, scrie Mediafax.

Descoperit pentru prima în 1947, virusul purtat de țânțari a provocat o epidemie în anul 2015 în Brazilia. Mii de copii s-au născut cu microcefalie, o boală din cauza căreia bebelușii au capul mic sau creierul nedezvoltat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...