Alertă în Timiș! O substanță chimică periculoasă a fost deversată accidental

Este alertă la o fabrică din oraşul Buziaş, judeţul Timiş, după ce o substanță chimică periculoasă a fost deversată accidental. Odată inhalată, substanța poate duce la iritarea gravă a ochilor şi a pielii, iar în cazul expunerii prelungite sau repetate, poate leza organele interne.

Accidentul chimic s-a produs într-o hală a firmei unde s-a deversat substanţa izocianat, din mai multe butoaie neasigurate.

La scurt timp după producerea accidentului, cei 28 de angajaţi s-au autoevacuat și au alertat autoritățile.

La fața locului au intervenit 20 de pompieri dar şi un echipaj specializat în accidente chimice-biologice-radiologice sau nucleare. De asemenea, un echipaj SMURD a sosit la faţa locului cu o autospecială de transport victime multiple.

Substanța izocinat este nocivă în cazul în care este inhalată. Acesta duce la iritarea gravă a ochilor şi a pielii, poate provoca simptome de alergie sau astm sau dificultăţi de inhalaţie, poate irita căile respiratorii şi, în cazul expunerii prelungite sau repetate, poate leza organele interne. De asemenea, este susceptibilă de a provoca cancer.

În urma incidentului nicio persoană nu a fost rănită. Au fost chemate la locul accidentului Garda de Mediu şi Poliţia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...