Alexandru Rafila: Restricțiile nu sunt productive fiindcă oamenii le vor ocoli. Sunt chestiuni care nu au fir logic

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila, a vorbit despre restricțiile instituite de autorități în vederea limitării cazurilor de infectare cu coronavirus.

Specialistul spune că toate evidențele merg spre o înrăutățire a indicatorilor care se referă la evoluția crizei sanitare de la noi din țară.

Rafila: Oamenii vor ignora restricțiile

„M-am uitat pe raportări, erau scăderi pe toată linia în ceea ce priveşte incidenţa cumulată. În continuare testarea rămâne un punct vulnerabil şi dacă până spre toamnă aveam o speranţă că lucrurile intră într-o oarecare cadenţă şi chestiunea cu testarea devine abordată şi profesionist şi echilibrat la nivel naţional pentru că problema în mod evident a fost legată de judeţele care nu testau sau testau extrem de puţin discordant faţă de judeţele alăturate. Din noiembrie lucrurile s-au cam stricat pentru că am intrat într-o logică politică şi atunci s-a cam pierdut direcţia. Ea nu a fost recâştigată după alegeri”, a declarat Alexandru Rafila.

Social-democratul consideră că restricțiile impuse de autorități nu sunt productive, fiindcă lumea le va ocoli. Mai mult, sunt oameni care se testează acasă și nu anunță dacă vor fi depistați pozitiv, motiv pentru care virusul se va răspândi la fel de des, precum și înainte de restricții.

Deputatul PSD a precizat că în ultima perioadă s-a înregistrat o perioadă de bâlbe şi declaraţii contradictorii.

„Noi am asistat la o perioadă de bâlbe, de declaraţii contradictorii, nu stau să comentez, dar nu se poate să introduci această măsură a reducerii programului în magazine. După cinci zile vine domnul prim ministru că deja a scăzut incidenţa bolii după trei zile de aplicare a acestei măsuri şi ne anunţă că urmează ca măsura să fie ridicată înainte de Paşte pentru că atunci probabil circulaţia virusului nu este influenţată de această măsură. Sunt chestiuni care nu au fir logic”, conform news.ro.

Citește și:

Rafila arată de ce nu vor fi vaccinați 10 milioane de români în termenul dorit de premierul Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum putea fi evitată tragedia de la Crevedia și cât de...

Un raport exploziv privind tragedia de la Crevedia-Dâmbovița, ajuns în atenția instituțiilor de forță ale statului, evidențiază haosul intervenției, dar mai ales amatorismul și...