Alexandru Vladu, fostul viceprimar de Giurgiu, amenință și șantajează conducerea centrală a ALDE

Scandalul declanșat în Consiliul Local de fostul viceprimar ALDE al municipiului Giurgiu, Alexandru Vladu, a ajuns în faza șantajului și a amenințărilor la adresa conducerii centrale a partidului din care face parte.

Incompatibilul ALDE Vladu a impus un consilier PSD

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat anul trecut incompatibil pe consilierul local ALDE Alexandru Vladu, fost vice primar al municipiului Giurgiu în perioada 2016-2020. Acesta ar trebuit, într-un final, să plece din Consiliul Local Giurgiu și, automat, locul său ar urma să fie luat de următorul candidat înscris pe lista ALDE la alegerile din 2020, Gușă Remus Gheorghe.

Numai că, Alexandru Vladu, în calitatea sa de președinte ALDE Giurgiu, a decis să-l dea afară din partid pe Gușă Remus Gheorghe. De ce? Pentru ca Vladu să-și continue jocurile și afacerile din Giurgiu, fapt pentru l-a impus consilier local ALDE pe Dan Pinciu Alexandru, care, imediat, a și depus jurământul în Consiliul Local Giurgiu.

Dar, surpriză! PUTEREA a dezvăluit faptul că Dan Pinciu Alexandru era din iunie 2022 membru PSD, fapt pentru care Judecătoria Giurgiu îi invalidează mandatul prin Hotărârea din 10 ianuarie 2023 (https://www.puterea.ro/fostul-viceprimar-alde-alexandru-vladu-a-blocat-consiliul-local-pentru-a-si-proteja-si-continua-afacerile-din-giurgiu/).

Șantajul lui Vladu la conducerea ALDE

În urma acestei situații, conducerea centrală ALDE, mai exact tandemul Varujan Vosganian-Daniel Chițoiu, este de acord ca Remus Gheorghe Gușă să fie noul consilier ALDE de la Giurgiu. Însă, Alexandru Vladu, în calitate de președinte interimar la ALDE Giurgiu, nu este de acord cu impunerea lui Remus Gheorghe Gușă și trece la amenințări și șantaj la adresa lui Vosganian și Chițoiu.

Ba mai mult, Vladu le-a transmis celor doi lideri ALDE că vor avea viață grea cu el dacă-l vor impune pe Remus Gheorghe Gușă. Practic, Alexandru Vladu vrea să-și impună un om de al său prin intermediul căruia să-și continuie jocurile și afacerile din Consiliul Local Giurgiu. Rămâne de văzut ce va dispune conducerea ALDE care azi va fi la Giurgiu ca să deblocheze situația din Consiliul Local creată de interesele lui Alexandru Vladu.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole