Alianță AUR – PMP: Mai mulți deputați AUR ar putea sprijini formarea unui nou grup parlamentar

În vreme ce multă lume discuta de o fuziune cu liberalii, repezentanții Partidului Mișcarea Populară par să fi găsit soluția implicării active în viața parlamentară cu sprijinul Alianței pentru Unirea Românilor.

Joi seară, președintele PMP, Cristian Diaconescu (ce ar urma să fie schimbat din funcție cu Eugen Tomac) a avut o discuție cu Geroge Simion iar acesta din urmă ar fi promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar, transferând un grup de parlamentari AUR în acest sens.

Pe cele două segmente de electorat pe care le reprezentăm va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului președinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide. Sunt mulți doritori să ni se alăture în viitoarea construcție de guvernământ și avem această capacitate să avem două formațiuni parlamentare. Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte și vă puteți baza pe spusele mele că vom construia trainic pentru România, nu pentru interesul unora sau altora”, a transmis Simion.

În ceea ce privește relația dintre cele două grupări, ea s-ar îndrepta mai degrabă spre alianță.

Și eu exclud fuziune, sub președinția mea cât va fi, acest partid nu va dispărea. În ce privește cooperările într-o formă sau alta, aici decizia este în mâna dumneavoastră. Eu am un vot, datoria mea de președinte este să aduc variante pe masă. Orice fel de variante se pot discuta, se încheie protocoale, acorduri de parteneriat. Dozajele, prezența, într-o forma sau alta într-un partid se discută”, a spus Diaconescu.

Acesta a transmis că AUR negociază doar cu el și echipa sa.

Dacă cineva vrea să testeze altă variantă, vă spun că nu va funcționa. Am avut discuții și cu Orban la un moment dat. Mi-a spus și el, azi partidul lui e viabil, dar mi-a spus și el, azi la voi este cum este. Nu există din punctul meu de vedere nicio reticență în a avea disponibilitate ca împreună cu dvs să ducem acest partid într-o direcția sau alta, în afara dispariției”, a adăugat Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole