Alina Gorghiu îl atacă pe Orban pe tema „suflului nou și modern” din PNL

Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a transmis un mesaj extrem de critic actualului lider liberal, Ludovic Orban, după ce acesta a spus că nu poate fi vorba de un suflu nou în partid atât timp cât din echipa lui Florin Cîțu fac parte oameni precum Gorghiu.

„Răspund la provocarea domnului Orban și încerc să definesc ce înseamnă suflul nou și modern în PNL:

Suflu nou și modern înseamnă să ai curajul de a demisiona când pierzi parlamentarele;

Suflu nou și modern înseamnă să nu te anunți candidat la președinția pentru 2024, știind că mai sunt multe etape până la desemnarea finală și că un astfel de anunț pripit poate îngropa PNL;

Suflu nou și modern ar însemna că nu iei singur decizii de care apoi ajunge să le fie rușine membrilor PNL;

Suflu nou și modern nu înseamnă să tranzacționezi soarta unor ministere importante doar pentru a-ți asigura ție șefia Camerei Deputaților;

Să ai suflu nou și modern nu înseamnă să le spui celor pe care i-ai pus pe liste la parlamentare sau locale sau numiți în guvern că îți sunt datori să te susțină. Pentru că altfel sunt trădători. Suflul nou și modern trebuie să fie loialitatea celor din partid pentru PNL-ul de mâine, de poimâine și de peste mulți ani, nu pentru cariera unei singure persoane”, a trasmis senatoarea pe Facebook.

Alina Gorghiu a ocupat, la rândul ei, funcția de președinte al PNL (18 decembrie 2014 – 12 decembrie 2016), demisionând după ce partidul a obținut rezultate mult sub așteptări la alegerile în care social democrații, conduși de Liviu Dragnea, au obținut aproape jumătate din locurile parlamentare (44,5% la Senat și 45,6% la Camera Deputaților, față de puțin peste 20%, în cazul liberalilor).

Orban vs Cîțu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut un nou atac la contracandidatul său la funcția de președinte al partidului, sâmbătă, spunând că nu poți vorbi de suflu nou cu o echipă în care sunt Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur și, în acest caz, ar trebui redefinit „suflul nou”.

„Acuma, sigur că să vorbești de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman și așa mai departe, ca să nu fac o listă chiar , să vorbești de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce înseamnă un suflu nou. Știți, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să văd, să mă mișc în sensul în care se mișcă societatea și la fel au fost foarte mulți dintre colaboratorii mei și eu cred că așa e normal, așa e firesc, orice instituție trebuie să se adapteze”, a spus Orban.

Orban a mai spus că încearcă să țină partidul „în pas cu vremea”, dar nu pretinde că vrea un suflu nou.

„Eu mă bizui în egală măsură pe oameni cu experiență. Evident că trebuie îmbinate experiența cu înțelepciunea, cu curajul”, a mai spus președintele PNL.

După declarațiile lui Ludovic Orban privind suflul nou din partid, Florin Cîțu a postat, pe Facebook, o fotografie cu el, având în spate sigla PNL și mesajul „Alege viitorul”.

Mesajul care însoțește fotografia lui Cîțu este „Get it?” („Înțelegi? – traducere).

Congresul PNL, la care se va alege președintele PNL, va avea loc în 25 septembrie. Candidează Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole