Alina Gorghiu: Președintele Iohannis a avut un cuvânt greu de spus în PNL

Publicat: 20 apr. 2023, 09:54, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Alina Gorghiu: Președintele Iohannis a avut un cuvânt greu de spus în PNL

Senatoarea Alina Gorghiu susține că președintele Iohannis a avut un cuvânt greu de spus în PNL, mai ales, în contextul în care PNL are de patru ani de zile premier, deşi scorul în alegeri nu îi dădea niciun drept să aibă.

Pentru aceste lucruri, Alina Gorghiu, îl găsește „vinovat” pe Klaus Iohannis. Totodată,ea a mai afirmat că PNL trebuie să recunoască faptul că preşedintele României a avut un cuvânt greu de spus în opţiunile de politică internă.

”Le-am spus colegilor mei deja, chiar dacă unii mă vor critica, alţii vor înţelege, PNL are de 4 ani de zile premier, deşi scorul în alegeri nu îi dădea niciun drept să aibă acest prim-ministru. Scorul politic în alegeri nu îţi dădea dreptul să ai poziţia de prim-ministru. Cu toate acestea, de 4 ani avem prim-ministru liberal.

Ăsta nu este meritul PNL, este efortul şi capacitatea preşedintelui de a susţine un premier care a venit din partea PNL, pentru că a existat acest parteneriat instituţional între PNL şi preşedinte iar PNL trebuie să recunoască faptul că preşedintele României a avut un cuvânt greu de spus în opţiunile de politică internă, în ecuaţia politicii interne din România”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a menţionat că ”crede că a fost o greşeală, de-a lungul timpului, să desconsideri preşedintele în ultimele luni de mandat”.

”Uitaţi-vă la fake news-ul de dinainte de Paşte, cu tăierile de salarii. (..) A fost un fake news care a rulat în primetime o săptămână, până nu a ieşit preşedintele şi a zis că în România, cât eu voi fi preşedinte nu se vor tăia salariile, acest subiect nu s-a s-a sistat, nu s-a mai discutat. Eu cred că puterea preşedintelui, valoarea lui politică, instituţională, este foarte mare, este cel mai legitimat, are peste 6 milioane de voturi în spate”, a arătat ea.