Alina Gorghiu: Senatul va decide retragerea proiectului privind asociaţiile şi fundaţiile din procedură legislativă

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi-a exprimat, luni, convingerea că Senatul va decide retragerea din procedură legislativă a proiectului privind asociaţiile şi fundaţiile, după ce iniţiatorii din partea grupului PNL au decis acest lucru în şedinţa de Birou permanent.

Toţi iniţiatorii din partea grupului Partidului Naţionale Liberal (PNL) şi-au retras, prin vocea viceliderului Ţâgârlaş, care a fost astăzi prezent la şedinţa Biroului permanent, această iniţiativă. Va fi introdusă pe ordinea de zi a plenului Senatului. Senatul sunt absolut convinsă că va decide retragerea proiectului din procedură legislativă. Mă bucur că se întâmplă acest lucru, deşi iniţiativa avea aspecte bune şi prevederi unele dintre ele foarte bune„, a precizat Gorghiu, în contextul unei întrebări pe acest subiect.

Ea a adăugat că nu au existat reticenţe din partea vreunui coleg cu privire la retragerea proiectului, adăugând că se va găsi, alături de societatea civilă, o altă formă mai bună „pentru a legifera sănătos în acest domeniu”.

Probabil că va trebui să mai lucrăm la altele, astfel încât societatea civilă să fie partener în acest demers şi să nu existe această interpretare că sunt prezentări controversate. Nu a existat niciun fel de reticenţă din partea niciunui coleg, în sensul retragerii iniţiativei legislative. Sunt convinsă că vom reuşi să luăm întotdeauna opiniile din societatea civilă, opiniile ONG-urilor aşa cum trebuie, constructiv. Vom sta la masă cu societatea civilă şi vom găsi o formă mult mai bună, astfel încât să legiferăm sănătos în acest domeniu„, a adăugat preşedintele Senatului.

În context, Radu Mihail, liderul grupului parlamentar USR din Senat, a susţinut că societatea civilă şi partidul său sunt cei care au reuşit să blocheze această iniţiativă a Guvernului, care „afecta grav” democraţia din România.

Astăzi, societatea civilă şi opoziţia democratică din Parlament – USR au reuşit din nou să blocheze o iniţiativă a Guvernului care a afecta grav democraţia din România. Este vorba de acea iniţiativă care prevedea restrângerea drepturilor organizaţiilor neguvernamentale de a acompania în Justiţie cauze pe care le consideră importante mai ales în domeniul imobiliar. Este un exemplu clar de colaborare care duce la o victorie împotriva acestei coaliţii care nu are niciun fel de respect pentru statul de drept şi pentru democraţie şi vom continua să colaborăm cu societatea civilă, cu organizaţiile neguvernamentale, pentru a preveni ca astfel de abuzuri să se întâmple„, a punctat Mihail.

El a contrazis-o pe Alina Gorghiu, care a susţinut că nu au fost reticenţe din partea PNL privind retragerea iniţiativei.

Am auzit mai devreme cum că nu au fost niciodată reticenţe din partea PNL de a retrage această iniţiativă. Este absolut fals, am repetat cererea de retragere şi le-am propus să-şi retragă aberaţia săptămâni la rând şi au refuzat să facă acest lucru. Până la urmă, presiunea publică, presiunea în Parlament a dat roade„, a conchis senatorul USR.

ONG-urile au respins proiectul privind asociaţiile şi fundaţiile, iniţiat de senatorul liberal Daniel Fenechiu, pe motiv că încalcă multe articole din Constituţie şi „aproape toate” prevederile pe care le introduce legea se referă la „limitarea unor drepturi fundamentale, fără o justificare rezonabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...