Alro Slatina redirecționează 500.000 de metri cubi de oxigen industrial către secțiile ATI

Alro redirecţionează aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen industial, pentru a ajuta sistemul medical, grav afectat de cel de-al patrulea val de Covid-19.

Alro utilizează aproximativ 240.000 de metri cubi de oxigen tehnic pe lună în cadrul proceselor sale tehnologice, respectiv pentru a opera arzătoarele cuptoarelor utilizate pentru topirea aluminiului reciclat.”Aceste vremuri dificile ne-au confirmat că trebuie să rămânem împreună şi să ne sprijinim reciproc atât în activităţile de afaceri, cât şi în cadrul comunităţilor locale. Astfel, având în vedere criza de oxigen din sistemul sanitar românesc generată de cel de-al patrulea val de Covid-19, am decis să ne redirecţionăm cota lunară de oxigen contractată de la furnizorul nostru în beneficiul comunităţii. Am găsit soluţii alternative de topire a aluminiului reciclat, astfel încât aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen să poată fi puşi la dispoziţie sistemului de sănătate pentru Secţiile de Terapie Intensivă. Suntem încrezători că, ajutând personalul medical în eforturile sale de a depăşi aceste vremuri fără precedent, sprijinim o revenire sigură şi, sperăm cât mai rapidă a comunităţii noastre la normalitate”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro Slatina, într-un comunicat remis de Bursa de Valori București (BVB).

Donații în bani pentru spitale

Alro ajută, de asemenea, personalul medical să lupte împotriva valului actual de COVID-19 prin donaţii în valoare de 400.000 lei către Fundaţia Prof. Dr. Matei Balş, 300.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, 200.000 lei pentru Spitalul Municipal Caracal şi 200.000 pentru Fundaţia Spitalului de Urgenţă Bucureşti. n plus, Alum, filiala din amonte a Alro, a donat alţi 200.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale în timpul pandemiei de Covid19.

Spitalele din Slatina şi Caracal vor folosi fondurile pentru a asigura aprovizionarea medicală, siguranţa şi securitatea actului medical, precum şi condiţiile de prevenire a incendiilor, dotând spitalul corespunzător pentru situaţii de urgenţă. Fundaţia Prof. Dr. Matei Balş va folosi donaţia pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Secţiei nr.10 pentru copii “Prof. Dr. Monica Luminos” din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat şi cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat şi facilităţi de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald şi la rece şi divizia de extrudare.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori Bucureşti a aprobat includerea Alro în BET, indicele principal al pieţei. Acţiunile ALRO au fost listate la BVB în octombrie 1997.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...