Alte două cazuri de infectare cu virusul West Nile, confirmate în România

Publicat: 27 aug. 2021, 16:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Alte două cazuri de infectare cu virusul West Nile, confirmate în România
West Nile

INSP a anunțat, vineri, alte două cazuri de infectare cu virusul West Nile. Până acum au fost confirmate trei cazuri, primul fiind înregistrat la începutul lunii august, în județul Olt.

De la începutul supravegherii infecției cu virusul West Nile (7.06.2021) până la data de 25.08.2021 s-au înregistrat 3 cazuri de infecție cu virusul West Nile. Nu s-a inregistrat niciun deces până în prezent”, se arată în comunicatul transmis, vineri, de INSP.

Este vorba de un număr de 2 femei și de un bărbat, care locuiesc în mediul urban, în România. Cazurile au fost înregistrate în Olt, Bacău și București.

Simptome ale infecției cu virusul West Nile

Infecţia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

În 80% din cazuri, persoanele infectate cu acest virus nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Primul caz a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, conform raportării CNSCBT, la grupa de vârstă 40-49 de ani, la o persoană de sex feminin din județul Olt, din mediul urban.