Amazoanele lui Adrian Oros de la Ministerul Agriculturii, preluate la pachet de Adrian Chesnoiu

La scurt timp după ce a fost impus ministru al Agriculturii de către Ludovic Orban, prodecanul de la USAMV Cluj, Adrian Nechita Oros, s-a înconjurat la minister de o armată de femei frumoase și tinere care au fost puse pe posturi cheie.

Acum, după ce Oros a plecat de la minister, urmașul său, fostul polițist impus de baronul Paul Stănescu, deputatul PSD de Olt, Adrian Chesnoiu, nu s-a atins de amazoanele lui Oros.

Una după alta, dar niciuna de lepădat

Printre primele mutări făcute de Oros după descălecarea în fruntea Ministerului Agriculturii a fost aducerea de la Cluj pe post de consilier a unui doctor în construcții în persoana brunetei Mihaela Boca. Tot în decembrie 2019, Oros a numit-o pe Camelia Procop în funcția de director general al Agenției Domeniilor Statului (ADS).

Dar în vara lui 2020, Oros s-a lepădat subit de Camelia Procop și a trimis-o la șefia ADS pe cea pe care tot el o numise la Agenția Națională a Zonei Montane- Veronica Țăran Baciu. După trei zile, Veronica Țăran Baciu a plecat de la ADS și a revenit la Agenția Națională a Zonei Montane unde este și astăzi șefă. Însă, Oros s-a reorientat imediat și la șefia ADS a impus-o pe Andreea Ciobanu care era șef de serviciu în agenție.

Tot de la Cluj a venit și Gabriela Gîrboan  pe ministrul Adrian Oros a impus-o ca  manager proiect, adică să coordone un proiect în care se investește o sumă uriașă, și anume ”Consolidarea capacității  MADR de a elabora politici și reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic național pentru trasabilitatea și integritatea produselor agroalimentare”, derulat de Ministerul Agriculturii prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

De asemenea, fostul ministru Adrian Oros a numit o altă ”vedetă”, dar nu de la Cluj, ci de la Călărași, la conducerea Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții din MADR. Este vorba despre actualul director general Anca Simina Popescu, iar cei minister știu cine a susținut-o și o mai susține în afară de Oros.

Impasul lui Chesnoiu

Bref este că toate aceste amazoane impuse de Adrian Oros pe posturi cheie în minister și agenții de sub tutela MSDR sunt acum bine merci pe funcții și actualul ministru Adrian Chesnoiu n-are curaj să le schimbe, dar nici măcar să le deranjeze cu vreo problemă că deh… imediat iese mare deranj. Și fostul polițist știe bine că nu trebuie să deranjezi pe cine nu trebuie! 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole