Ambasada Federației Ruse în România le cere compatrioților să semnaleze imediat dacă au fost discriminați

În contextul ”operațiunii militare speciale din Ucraina” (așa numesc autoritățile ruse războiul din Ucraina), ambasada Federației Ruse în România le cere compatrioților să semnaleze imediat dacă au fost discriminați în vreun fel pe teritoriul României.

”În atenția cetățenilor ruși și a compatrioților ruși care locuiesc în România

Solicităm cetățenilor Rusiei și compatrioților ruși care au fost discriminați pe semne naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și celor care au fost victimele actelor violente sau au primit amenințări, să contacteze serviciile speciale pe adresa de e-mail a Ambasada: sos-ambrus@yandex.ru. Când aplicați, vă rugăm să indicați numele de familie, numele și modul în care vă puteți contacta pentru asistență. Toate aplicațiile vor fi luate în considerare în modul cel mai atent”, se spune pe contul de facebook al ambasadei.

Reamintim că acum o săptămână ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a spus într-o intervenție la Rossia-24, că Rusia a trimis o notă către MAE prin care cerea explicații privind încălcări ale drepturilor cetățenilor ruși în România, potrivit TASS. Potrivit ZF mai multe bănci românești ar fi refuzat să ofere servicii bancare unor cetățeni ruși.

La acea dată MAE a confirmat Nota și a precicat că a cerut Ambasadei Ruse date concrete. Ministerul Afacerilor Externe confirmă primirea unei Note verbale din partea Ambasadei Federației Ruse la București (înregistrată la MAE la data de 2 martie), prin care aceasta din urmă informează asupra unor „acțiuni nefondate” nespecificate prin care s-ar fi încălcat „drepturile sociale și de proprietate” ale unor cetățeni ai Federației Ruse rezidenți în România. Ambasada solicita MAE luarea de măsuri pentru încetarea și prevenirea acestor acțiuni. Nota în cauză nu prezintă caracteristicile unei note de protest.

Întrucât Nota verbală respectivă nu conținea niciun fel de informație concretă privind cazuri de încălcări, MAE a solicitat telefonic imediat Ambasadei Federației Ruse, în dimineața zilei de 2 martie 2022, prezentarea unor exemple sau date care să ajute la înțelegerea situației și la stabilirea eventualelor demersuri necesare. Până la acest moment, precizările solicitate nu au fost primite la MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...