Ambasadorul Israelului în România s-a dus la Patriarhul Daniel! (VIDEO)

Ambasadorul Israelului în România s-a dus la Patriarhul Daniel, în vizită de prezentare. „În data de 12 octombrie 2022, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit la Reședința Patriarhală, pe Excelența Sa domnul Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România”, se precizează în comunicatul Sectorului relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române.

Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România, s-a dus în vizită de prezentare la Patriarhia Română.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat bogata activitate diplomatică a domnului ambasador, subliniind bunele relații dintre România și Israel.

Un exemplu elocvent al acestor relații sunt și pelerinajele organizate în Țara Sfântă de către Patriarhia Română, prin Agenția de pelerinaje Basilica Travel, cu speranța că, după perioada dificilă a restricțiilor cauzate de pandemia cu noul coronavirus, vor cunoaște un reviriment deosebit.

În același timp, Preafericirea Sa și-a exprimat speranța că, într-un timp cât mai scurt, așezământul românesc de la râul Iordan va fi restaurat și, ulterior, inclus în circuitul pelerinajelor din Țara Sfântă”, se specifică în comunicatul Sectorului relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române.

Ambasadorul Israelului în România s-a dus la Patriarhul Daniel

În comunicat se mai specifică faptul că domnul Ambasador a mulțumit Patriarhului României pentru primire și a exprimat bucuria și onoarea de a vizita Patriarhia Română, menționând faptul că România este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor din Israel, ceea e constituie un imbold pentru o cooperare și mai strânsă cu agenția de pelerinaje a Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, Excelența Sa a reliefat faptul că este deosebit de impresionat de puterea credinței religioase din România, comparativ cu alte țări europene.

Patriarhul României consideră că religiozitatea poporului român se datorează păstrării tradițiilor de credință și a identității istorice manifestate și în timpul deceniilor de ateism agresiv, ceea ce dovedește faptul că trăirea creștină este mai puternică decât orice ideologie.

Noul context socio-politic și economic de după anul 1989 a condus la adoptarea unor metode pastorale și misionare adecvate, inclusiv, de organizare a noilor comunități ortodoxe românești în Europa occidentală, pe continentul american și în alte părți ale lumii.

Domnul Ambasador Azar a apreciat faptul că, în păstrarea identității etnice și religioase a comunității evreiești din România, un rol important l-a avut și Biserica Ortodoxă Română, ca factor de pace socială, atât în trecut, cât și în prezent, fiind statornicite, de-a lungul timpului, bune relații cu membrii Federației Comunităților Evreiești din România.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh a urat succes domnului Ambasador în misiunea sa diplomatică la București”, conchide comunicatul menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...