Amendă sau închisoare pentru elvețieni, dacă fac temperaturi de 20 de grade în case, în loc de 19!

În Elveția, după cum scrie Blick, există o lege care arată că orice cetățean care lasă să se ridice temperatura din termometru la 20 de grade, în loc de 19, cât prevede legea, e pasibil de amendă ori, și mai grav, de închisoare!

Alea 20 de grade sunt considerate nu doar încălcare de lege, dar și supraîncălzire! Este vorba despre Legea federală privind aprovizionarea economică a țării. Și, va fi funcțională în cazul unui deficit de energie. Nimeni nu mai are voie să facă vreo căldură mai mare de 19 grade în locuințe!

Face, plătește. Fie o amendă cuprinsă între 30 de franci și 3.000 de franci – și e cazul fericit, fie cu închisoarea care poate să ajungă și până la trei ani cu executare! Legea sus menționată mai prevede și ca apa să nu depășească, la încălzire, 60 de grade, să nu mai funcționeze nicio piscină și nicio saună, să se facă economii la spălatul de vase și de haine.

Toate astea sunt considerate contravenții și chiar infracțiuni. Iar legea, desigur, le penalizează pe-astea. La întrebarea cum vor ști autoritățile ce face omul în casa lui, explică Departamentul de Economie (DEF) prin purtătorul său de cuvânt, Markus Spörndli: „Încălcările legii aprovizionării țării sunt întotdeauna contravenții, chiar pot fi punctual infracțiuni și trebuie urmărite din oficiu de cantoane”.

Sigur, eu sunt tot nedumerită: se intră în case, se fac măsurători la sânge, se caută prin oale și boilere? Și există atâtea forțe de ordine ca să ia la rând locuință cu locuință? Nu mă luați în seamă.

Poate că elvețienii sunt extrem de cinstiți și de conștiincioși. Toți, până la unul! Și nu încalcă Legea federală privind aprovizionarea economică a țării. Repet, toate aceste interdicții și măsuri se vor lua, dacă la iarnă gazul va fi pe sponci. Chestiune care, parcă se întrevede.

1 COMENTARIU

  1. Probabil se vor monta detectoare de caldura in fiecare camera ,racordate la vreun organ de control si la politie.Problema va fi in bucatarii si bai,cand se vor declansa alarmele,pt ca in aceste spatii,temperatura va depasii limita.Cat priveste cetatenii elvetieni,in Elvetia ,sunt si alte nationalitati,inclusiv romani,care nu sunt asa de ,,patrioti.Oricum ,va fi o iarna ,,distractiva,,pentru unii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...