Amenințată cu executarea silită, CNAIR s-a lepădat de mărunțiș în contul lui Drulă

Veste bună, în prag de Sărbători, pentru fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă: Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat vineri ordinul de plată pentru 94 de euro și 85 de cenți. Suma era executată silit de fostul demnitar care amenința cu poliția, dacă nu-și primea banii.

Mai exact, este vorba de 469 lei și 50 de bani, reprezentând cheltuieli de executare silită neonorate într-un dosar anterior.

„Am semnat astăzi actele prin care domnului Drulă i s-a achitat suma solicitată. Nu am vrut să-l prindă Crăciunul fără acești bani”, ne-a declarat vineri Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Istoricul conflictului

Pe 24 februarie 2015, Cătălin Drulă chema în judecată CNADR (vechea denumire a CNAIR) și cerea daune morale de 4.000 de lei pentru că nu i s-au comunicat „raportul de început” și „raportul intermediar nr. 1 precum și raportul intermediar nr. 2, dacă există”.

Datele erau transmise CNADR de Asociația pentru Protecția Liliecilor din România și se refereau la o peșteră – tunel de pe traseul autostrăzii Lugoj – Deva, în zona localității Șoimuș.

Inițial, instituția de stat a refuzat să ofere datele, motivând că legea nu permite să transmită documente, ci doar informații. Magistrații au fost de altă părere și i-au dat dreptate lui Drulă, mai puțin la capitolul daune morale pe care le-a respins, „având în vedere că reclamantul nu indică niciun element de determinare a prejudiciului moral, un minimum de argumente și indicii din care să rezulte în ce măsură drepturile personale nepatrimoniale i-au fost afectate ca urmare a faptei de necomunicare a informației”.

În 2018, i-a transmis toate documentele solicitate, referitoare la liliecii din Șoimeni, prin poșta electronică și cea fizică. Fostul ministru nu și-a ridicat însă corespondența, care s-a întors la sediul CNAIR.

Așa a ajuns să se mulțumească cu cheltuielile de judecată și, mai nou, cu acești 469 lei și 50 de bani, cât a plătit pe executarea silită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...