Amenzi pentru zgomot în Paris! Noile radare vor surprinde autovehiculele zgomotoase și trimit automat sancțiunea VIDEO

Un nou tip de radar va funcționa în mai multe orașe din Franța, printre care și Parisul. Acestea pot citi automat plăcuța de înmatriculare și trimit apoi amenzi prin poștă, dacă autovehiculul depășește un prag de decibeli, anunță Liberation.

„O singură motocicletă modificată, care circulă în mijlocul nopții, poate trezi 10.000 de parizieni”, a declarat un oficial al primăriei din Paris.

Autoritățile franceze spun că zgomotul de pe șosea este o mare problemă în lupta pentru reducerea poluării fonice. O lege din 2019 privind mobilitatea urbană din orașele Franței vine în sprijinul montării acestor radare.

Proiectul radarelor, la vot în Consiliul municipal

Propunerea va fi votată în consiliul municipal al Parisului, pe 12 octombrie. Ulterior va sta în dezbatere publică timp de două luni.

Potrivit presei locale, noile camere au cinci microfoane și sunt capabile să scaneze zgomotul din jur, de zece ori pe secundă. Pot, de asemenea, să asocieze zgomotele cu diferite tipuri de autovehicule.

După anunțul primăriei, mai mulți parizieni au dat exemple pe Twitter de autovehicule prea zgomotoase.

Expunerea la zgomot poate provoca demență

Expunerea la zgomotul provocat de traficul rutier și de cel feroviar este asociat cu creșterea riscului de demență. Asta arată cel mai mare studiu de acest gen, informează The Guardian.

Cercetările au asociat în mod constant acest tip de zgomot cu diverse afecțiuni, precum bolile de inimă, diabetul și obezitatea. Însă studiile referitoare la legătura cu riscul de demență erau rare și de mici dimensiuni, cu concluzii prea puțin consistente.

Actualul studiu a implicat două milioane de adulți și s-a derulat de-a lungul a peste un deceniu. El a arătat că persoanele care trăiesc în zone cu zgomot provocat de mijloacele de transport se confruntă cu un risc mai mare de demență, fiind predispuși în special la boala Alzheimer.

Cercetătorii au analizat legătura dintre expunerea pe termen lung la zgomot de trafic rutier și feroviar, pe de o parte, și riscul de demență în rândul a două milioane de adulți cu vârste mai mari de 60 de ani, pe de altă parte. Studiul a fost efectuat în Danemarca, între anii 2004 și 2017.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole