Amsterdam: Vine Marea Resetare peste fetele din Cartierul Roșu? /VIDEO

În Olanda prostituția este legalizată, iar în Amsterdam marea majoritate a industriei sexului este concentrată în Cartierul Roșu, unde se bucură de o mare popularitate.

Iată însă că în curând este posibil ca lucrurile să ia o cu totul altă întorsătură. Anumite modificări ale orașului sunt programate să fie finalizate până în 2025, când Amsterdam va împlini 750 de ani. Una dintre sarcinile primăriei orașului este de a face „sediile” industriei sexuale mai puțin vizibile și obsesive. Ce presupune această schimbare?

Se modifică natura turismului

Vitrinele bordelurilor din districtul roșu al Amsterdamului se vor închide și un nou „centru erotic” va fi înființat departe de centrul orașului.

Așa au convenit consilierii municipali, conform The Guardian. Primarul orașului, Femke Halsema, a propus închiderea unui număr considerabil de stabilimente de prostituție pentru a modifica natura turismului din Amsterdam. Ea propusese și închiderea magazinelor cu marijuana pentru turiști, însă nu există încă o majoritate în favoarea acelei măsuri, potrivit euobserver.com.

Din anul 2000, prostituatelor de la ferestrele din Cartierul Roșu, li s-a permis să-și practice meseria în mod legal. Acum acestea sunt plătitoare de taxe, iar meseria lor fiind una legală, guvernul are grijă că toate practicantele acestei meserii să poată avea acces la servicii medicale de calitate.

Din spatele unui geam sau a unei uși de sticlă

Cartierul Roșu din Amsterdam reprezintă un obiectiv turistic major al Amsterdamului. Este cunoscut și sub numele de “Walletjes”, aici aflându-se un număr foarte mare de cămăruțe închiriate în special de femei. Care își oferă serviciile lor speciale din spatele unui geam sau a unei uși de sticlă. Aceste camere sunt decorate în general cu lumini roșii – de aici și numele zonei.  De fapt, întreaga zonă are un aer predominant de divertisment pentru adulți.

În prezent zona se află sub lupa autorităților orașului, intenția mutării dovedind un aspect inevitabil. „Scopul acestui demers este o mare resetare a turismului din Amsterdam. Turiștii sunt invitați să se bucure frumusețea și libertatea orașului, dar nu cu orice preț. Trebuie să intervenim ferm”, a spus Dennis Boutkan, un politician laburist din Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole