Analist economic: „Nu poți să vii tu, stat discreționar, să spui că pâinea va fi 3 lei”

Economia traversează o criză prelungită, nu doar naţională, ci europeană şi chiar globală, inclusiv inflaţie alimentară. Economistul Adrian Negrescu subliniază faptul că executivul trebuie să sprijine producătorii locali.

Plafonarea prețurilor la alimente e o problemă. Nu poți să vii tu, stat discreționar, să spui că pâinea va fi 3 lei. Creșterea de prețuri la gaze și curentul electric a determinat scumpiri în lanț. Am un prieten, patron de brutărie, căruia factura la energie i-a crescut de șase ori. Ar intra în faliment dacă guvernul ar plafona prețul pâinii”, a spus analistul economic Adrian Negrescu pe B1 TV.

„Soluția este ‘cum optimizăm lanțurile de la producător la client’. Vorbeam despre taxele la alimente, care ridică prețurile cu 50%. Trebuie ajutați fermierii români cu lucruri concrete, dincolo de vorbe. Noi vedem prea multe idei și nu soluții. Trebuie studii de impact, înseamnă să-ți asumi decizii azi, nu mâine”, a mai declarat Negrescu, pentru B1 TV.

Concluzia fiind aceea că guvernul PSD + PNL + UDMR trebuie să ia decizii cât mai rapid, pe fondul scăderii accelerate a puterii de cumpărare a românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...