Analiză: „Nu aduce anul, ce aduce ceasul!”. Erau falimentele SVB şi Signature, greu de prezis?

Publicat: 20 mart. 2023, 15:21, de Ziarul Puterea, în ECONOMIE , ? cititori
Analiză: „Nu aduce anul, ce aduce ceasul!”. Erau falimentele SVB şi Signature, greu de prezis?

Putem vorbi de un tsunami pe piața bancară, pornit direct din Statele Unite, mai exact din California. Cu rapoarte bancare curate, Sillicon Valley Bank (SVB) s-a prăbușit și parcă nu era de ajuns la câteva zile și Signature Bank a urmat-o.

A venit și reacția mult așteptată din partea companiei de audit KMPG, care se ocupă de aceste bănci de mai bine de 20 de ani.

Şeful KPMG din SUA spune că susţine auditul făcut de companie băncilor Silicon Valley Bank şi Signature Bank, care s-au prăbuşit în câteva zile de la publicarea rapoartelor anuale certificate de firma de contabilitate Big Four.

„Pentru că luăm în considerare tot ceea ce ştim astăzi, continuăm să susţinem rapoartele pe care le-am emis şi credem că am respectat toate standardele profesionale”, a declarat Knopp, CEO al KPMG în SUA.

Knopp a spus că activitatea sa de audit a luat în considerare toate faptele disponibile la momentul emiterii rapoartelor şi că „evenimentele determinate de piaţă” din zilele următoare au dus la falimentul băncilor.

Și acum vine partea interesantă și răspunsul la întrebarea mult așteptată dacă, o companie de tipul KPMG a ignorat orice semnal.

Citește articolul integral pe România Liberă.