Anca Dragu, planuri mari în mandatul său. Președintele Senatului vrea eliminarea legilor adoptate tacit

Publicat: 01 feb. 2021, 18:45, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Anca Dragu, planuri mari în mandatul său. Președintele Senatului vrea eliminarea legilor adoptate tacit

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat luni la deschiderea primei sesiuni ordinare, că un procent de 40% din proiectele de lege din legislatura trecută au fost adoptate tacit, Senatul fiind în calitate de primă cameră sesizată. Ea a spus că s-a muncit în proporție de 65% în Parlamentul anterior.

„Am menţionat acest aspect, dat fiind că în legislatura precedentă 40% din proiectele de lege şi propuneri legislative adoptate de Senat în calitate de primă cameră au fost adoptate tacit, în lipsa unei dezbateri, legi importante, cum ar fi legile din domeniul Justiţiei. Mai exact, din 2.051 de proiecte de lege şi propuneri legislative, 1.788 adoptate în calitate de primă cameră, 247 de camera decizională şi 16 în şedinţa comună cu Camera Deputaţilor, 729 de proiecte de lege şi propuneri legislative au fost adoptate tacit, adică 35,5% din total şi peste 40% din cele adoptate în calitate de primă cameră. Enorm. (…) Înseamnă, cel puţin din acest punct de vedere, că s-a muncit în proporţie de 65%. Trebuie să punem capăt împreună acestei stări de fapt”, a afirmat Anca Dragu în plenul de luni al Senatului, potrivit news.ro.

Aceasta a adăugat că vrea ca Senatul să fie un for al dezbaterilor şi deciziilor politice în care se confruntă opinii diverse „pentru ca la final să rezulte cele mai bune soluţii pentru cetăţenii români, materializate prin legi adoptate pe baza studiilor de impact şi analizelor de oportunitate”.

Ea a mai spus că doreşte ca forul legislativ să transpună multe directive UE, pentru ca România să evite procedurile de infringement.