Anchetă amplă în penitenciare. Cum ajungeau drogurile la deținuți

Anchetatorii afirmă că într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea de substanțe interzise. Drogurile au fost impregnate în foi de hârtie și aduse deținuților cu ocazia vizitelor făcute de apropiați.

Procurori și polițiștii fac joi 22 de percheziţii în judeţele Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv în trei penitenciare, într-un dosar de trafic de droguri, Anchetatorii afirmă că într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracţională specializată în introducerea în spaţiile de deţinere a unor importante cantităţi de droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, păstrate şi distribuite, în schimbul unor importante sume de bani. Drogurile au fost impregnate în foi de hârtie şi aduse deţinuţilor cu ocazia vizitelor făcute de apropiaţi.

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog şi ai poliţiştilor de penitenciar din Galaţi, Brăila şi Bucureşti efectuează 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei unităţi de penitenciar, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive”, anunţă DIICOT.

Ancheta a relevat că, la sfârşitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracţională specializată în introducerea în spaţiile de deţinere a unor importante cantităţi de droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, păstrate şi distribuite, în schimbul unor importante sume de bani, persoanelor private de libertate.

Drogurile de mare risc şi substanţele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate cu ocazia vizitelor efectuate de aparţinători.
De asemenea, o parte importantă a drogurilor şi/sau substanţelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar a fost traficată către alte unităţi de deţinere, prin intermediul persoanelor private de libertate care erau transferate în vederea soluţionării diverselor afaceri judiciare pe care la aveau în faţa diferitelor instanţe din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...