Anchetă după incendiul care a avut loc în Constanța. Procurorii militari investighează intervenția pompierilor

Publicat: 17 feb. 2021, 15:45, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Anchetă după incendiul care a avut loc în Constanța. Procurorii militari investighează intervenția pompierilor

Procurorii militari au deschis o anchetă care vizează intervenția pompierilor de la incendiul din Constanța care a avut loc, marți, la un bloc din centrul orașului.

Procurorii militari de la Parchetul Militar București s-au sesizat din oficiu și au deschis o anchetă pentru neglijență în serviciu. Anchetatorii vor să afle dacă intervenția pompierilor ISU Constanța a fost așa cum trebuie.

În paralel se desfășoară o a doua investigație penală, pentru distrugere și ucidere din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Incendiul a avut loc marți, la un bloc din centrul orașului Constanța. Focul a izbucnit la etajul 6 din 7 al unui imobil. Proprietara apartamentului s-a aruncat de la etaj și a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă echipa de pompieri.

Intervenția de la incendiul din Constanța

09.14. Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța

09.15. Au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.

09.21. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2.

Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

09.25. Femeia s-a aurncat de la balcon

09.27. Autoscara a ajuns la locul intervenției, distanța parcursă fiind de 8 km.

Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.