Anchetă în Luxemburg: Peste 80% din fondurile de investiții private nu au anunțat cine sunt beneficiarii banilor

Industria fondurilor de investiții din Luxemburg operează, în mare măsură, în secret, creând oportunități pentru infractorii și corupții care vor să-și ascundă activele, să evite impozitele și să spele bani, se arată într-o investigație recentă. Peste 80% din fondurile de investiții private examinate nu au anunțat cine sunt investitorii lor finali, adică benefici.

Ancheta, denumită OpenLux, a fost demarată de o echipă de jurnaliști de la mai multe publicații media, inclusiv Le Monde, Le Soir, Miami Herald și Sueddeutsche Zeitung, anunță Reuters.

Aceștia au cercetat patru milioane de documente și înregistrări de la 260.000 de companii legate de sectorul fondurilor de investiții din Luxemburg, în valoare de 4,5 trilioane de euro, între anii 1955-2020.

Conform legislației din Luxemburg, fondurile de investiții trebuie să publice numele investitorilor finali, cu alte cuvinte proprietarul real al acțiunilor, într-un registru pentru a ajuta autoritățile să combată evaziunea fiscală și spălarea banilor.

Luxemburg a respins acuzaţiile şi a insistat că respectă atât dreptul european, cât şi pe cel internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole