Anchetă penală împotriva Ministerului de Interne din Bulgaria. Acuzații de fraudă din fonduri europene

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a deschis o anchetă penală împotriva oficialilor Ministerului de Interne din Bulgaria, acuzându-i că au folosit fonduri europene pentru a cumpăra 350 de mașini de poliție 4×4 second-hand.

OLAF a declarat că Bulgaria a încălcat condițiile subvenției prin cumpărarea de autoutilitare SUV second-hand. Astfel, i-a solicitat Comisiei Europene să recupereze cele aproximativ 6 milioane euro și să ia în considerare procedura penală împotriva oficialilor Ministerului de Interne, potrivit Euronews.com.

Autoritățile Uniunii Europene și cele naționale pot examina concluziile OLAF înainte de a decide să urmărească recomandările agenției.

De altfel, au izbucnit proteste în Bulgaria vara trecută din cauza unor presupuse fapte de corupție. Protestatarii le-au cerut guvernului bulgar și procurorului-șef, Ivan Geshev, să demisioneze pentru că au permis unei „mafii oligarhice” să preia controlul asupra țării. Politicianul bulgar Boiko Borisov este prim-ministrul țării  încă din anul 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...