Andrei Baciu, secretar de stat în MS: Următoarele tranșe de vaccin AstraZeneca și Pfizer vor sosi pe 12, respectiv 15 februarie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a anunțat marți, 9 februarie, că România va primi următoarea tranșă de vaccin AstraZeneca în data de 12 februarie, în timp ce tranșa de vaccin Pfizer/BioNTech va sosi pe 15 februarie.

„Cu privire la următoarele tranşe de livrare, pentru Pfizer se aşteaptă următoarea tranşă pe 15 februarie. În februarie aşteptăm restul de până la 720.000 de doze, iar în martie – încă peste 1.100.000 de doze suplimentare.

Pentru Moderna, în februarie avem 167.000 de doze care includ acea reducere de 20% care va fi recuperată până la finalul lunii martie. În martie primim un suplimentar de 226.000 de doze, probabil în două tranşe.

Cu privire la dozele de la AstraZeneca, pe 12 februarie aşteptăm următoarea tranşă, aproximativ 92.000 de doze, iar până la finalul lunii suplimentar până la 740.000 de doze, iar până la mijlocul lunii martie alte 370.000 de doze”, a declarat Andrei Baciu într-o conferinţă de presă la Guvern.

Acesta a mai transmis că, la nivel european, continuă negocierile privind dozele de vaccin şi că, probabil, vor fi semnate contracte cu companiile Novavax şi Valneva, anunță Agerpres.

La sfârșitul lunii ianuarie, Comisia Europeană a implementat Mecanismul de monitorizare a exporturilor de vaccin împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...