Anexarea rusă nu are ‘nicio valoare juridică sau politică’, estimează Meloni

Giorgia Meloni, şefa aşteptată a viitorului guvern italian, a estimat vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene „nu are nicio valoare juridică sau politică” şi ar demonstra că Vladimir Putin „ameninţă” securitatea europeană, relatează France Presse.

„Declaraţia de anexare la Federaţia Rusă a patru regiuni ucrainene după referendumurile simulacre care au avut loc sub o ocupaţie militară violentă nu are nicio valoare juridică sau politică”, a spus ea într-un comunicat.
Vladimir „Putin îşi demonstrează încă o dată viziunea neoimperialistă a caracterului sovietic ce ameninţă securitatea întregului continent european”, a adăugat şefa partidului post-fascist Fratelli d’Italia (FdI), care a câştigat împreună cu aliaţii săi alegerile legislative de duminică.

„Această nouă încălcare din partea Rusiei a regulilor de coexistenţă între naţiuni confirmă necesitatea ca democraţiile occidentale să fie unite şi sudate”, a concluzionat dna Meloni.

Dna Meloni ar urma să-i succeadă în săptămânile următoare lui Mario Draghi care a acordat un sprijin puternic Ucrainei, inclusiv prin trimiterea de arme şi în sancţiunile împotriva Rusiei încă de la începutul războiului.

Deşi Giorgia Meloni este mai degrabă eurosceptică, ea a susţinut linia lui Draghi cu privire la Ucraina, în timp ce posibilii săi viitori aliaţi în guvern, liderul Ligii de extremă dreaptă Matteo Salvini şi fostul prim-ministru de dreapta Silvio Berlusconi, au de multă vreme legături strânse cu Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole