Angajații ADP primesc spor de antenă, chiar dacă nu există niciun pericol de radiații în zona sediului instituției

Nivelul de radiații în zona sediului Administrației Domeniului Public (ADP), unde Primăria Sectorului 1 intenționează să înființeze „Școala Regală”, este cu mult sub nivelul de referință, astfel că nu este niciun pericol de radiații în zona Pieței Presei Libere.

Conform Radio Europa FM, angajații ADP primesc un spor de antenă, de 15% din salariu, din cauză că se află la câteva sute de metri de Casa Presei, iar pe acoperișul acesteia, la etajul 20, se află antene.

„Potrivit măsurătorilor efectuate, în data de 8 martie 2021, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), procentul maxim al radiațiilor măsurate la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 din Bd. Poligrafiei nr. 4 a fost de 0,07253%, ceea ce înseamnă un nivel de radiații de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referință”, se arată în mesajul transmis de Primăria Sectorului 1.

Măsurătoarea ANCOM a fost efectuată la solicitarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de la sfârșitul lunii februarie 2021.

„Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale. Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care au fost mutați și vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli” a scris primarul Sectorului 1 pe pagina de Facebook.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...