Angajații unei primării se autosuspendă înaintea testelor de alcooltest

Publicat: 21 feb. 2024, 09:40, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Angajații unei primării se autosuspendă înaintea testelor de alcooltest

Mai mulți angajați ai Primăriei din Târgu Jiu au luat decizia de a se autosuspenda din funcții, după ce edilul a anunțat că aceștia vor fi suspuși unui alcooltest. Inițiativa primarului are ca scop identificarea persoanelor care vin băute la birou.

În total, primăria are 600 de angajați, iar oricare dintre ei poate fi supus testării dacă există suspiciunea că au consumat alcool. Alcooltestul se află în custodia Primăriei încă din anul 2022, iar de atunci edilul susține că l-a utilizat ori de câte ori a fost nevoie.

„Nu vom merge niciodată să folosim acest aparat pe toți angajații, dar dacă avem anumite suspiciuni din acel moment avem exact, prin regulamentul stabilit, care sunt persoanele care pot folosi acest aparat, care este și omologat. Încă din 2019 avem acest aparat, iar în acel moment cei care se știau cu acest viciu și cu faptul că veneau sau puteau să ajungă la serviciu sub influența băuturilor alcoolice au preferat să se suspende din funcție.”, a declarat primarul Marcel Romanescu pentru Digi 24.

Inițiativa este privită cu ochi buni de către localnici, care îi suspectează pe unii angajați că vin în stare de ebrietate la muncă.

„Corect, de aia a fost treaba cu domnul secretar alaltăieri, care a fost la o petrecere în afara instituției și zice că a consumat cu prietenii și cineva din elită l-a dat în gât. În timpul serviciului, indiferent că te duci în altă parte, nu trebuie consumate băuturi alcoolice și nici substanțe.”

„Mi se pare un lucru benefic, nu avem voie să punem alcool în gură.”

„Eu cred că obișnuiesc să se mai ducă, dar nu ar trebui.”

Inițiativa edilului vine după ce, secretarul Primăriei Târgu Jiu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,51. Incidentul a avut loc în timp ce acesta părăsea sediul instituției la sfârșitul programului de lucru. Alcoolemia sa a fost înregistrată la 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce a fost supus unui alcooltest, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. În urma acestor evenimente, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Constantin Răduțoiu a recunoscut că a consumat alcool, dar susține că nu în incinta Primăriei.