ANI ignorată de conducerea de la „Doi-și-un sfert” a C.S. Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a devenit stat în stat cam de când în fruntea clubului au fost instalați polițiști școliți în ograda Departamentului de Informare și Protecție Internă, urmașa celebrei unități ”Doi și-un sfert”.

Trei din patru de la ”Doi și-un sfert”

Conform Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, ”Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”.

Printre persoanele care trebuiau să depună declarațiile de avere și de interese până la 15 iunie 2022 se numără și angajații Clubului Sportiv Dinamo București, entitate sportivă aflată sub tutela Ministerului Afacerilor Interne.

Dar, până azi niciunul dintre cei aproximativ 175 de angajați ai acestui club sportiv, în frunte cu președintele Ionuț-Adrian Popa și cei trei adjuncți ai săi-Adrian Popescu, Georgeta Andronache și Lucian Mihai Popa, nu și-au depus declarațiile de avere și de interese aferente anului fiscal 2021.De ce oare? Poate și din cauza faptul că cei trei polițiști din fruntea SC Dinamo București provin de la „Doi și-un sfert”?

Amendă de la 50 lei la 2.000 lei pentru nedepunerea declarațiilor 

Dar, în Legea nr. 176/2010 se stipulează clar la articolul 29 că „Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum și nedeclararea, în declarația întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei”.

Rămâne de văzut dacă Agenția Națională de Integritate (ANI) va aplica legea și la CS Dinamo București, mai ales că ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a depus în termenul legal declarația de avere și cea de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...