ANI: Patru persoane descoperite în conflict de interese sau incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, joi, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a patru persoane.

Potrivit unui comunicat al ANI, în conflict de interese administrativ a fost găsită Camelia Cristina Catargiu, secretar al comunei Pianu, Jud. Alba, după ce, în perioada exercitării funcţiei, ar fi contrasemnat în calitate de secretar Dispoziţia din data de 9 decembrie 2020 privind constituirea comisiei de concurs şi a comisiei de soluţionare a eventualelor contestaţii la concursul de recrutare organizat în data de 8 ianuarie 2021 pentru ocuparea unei funcţiei publice de consilier superior, aceasta fiind membru remunerat în comisia de concurs.

Tot în conflict de interese administrativ a fost descoperită şi Florentina Poh, secretar al comunei Beştepe, Jud. Tulcea, după ce, în exercitarea funcţiei publice de secretar al comunei, a semnat în anul 2021 certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie aferente, certificatele avându-i ca titulari pe soţul, respectiv fiul acesteia.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Dragoş Victor Vînătoru a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu ar fi semnat două acte administrative privind numirea soţiei sale în funcţia publică de execuţie de consilier în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă, care au produs pentru aceasta un folos patrimonial, respectiv a obţinut venituri din salarii în sumă totală de 68.525 Lei.

ANI mai informează că Andra Maria Costică, funcţionar public în cadrul Penitenciarului Giurgiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 septembrie 2017 – 5 octombrie 2020, întrucât ar fi exercitat simultan cu funcţia publică de agent administrativ (financiar contabil) în cadrul Penitenciarului Giurgiu şi funcţia de expert contabil membru CECCAR, atribuţiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se menţionează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...