ANM: Cod galben de polei și vânt puternic în mare parte a României

Specialiștii meteo au emis un cod galben de vânt valabil în sudul Banatului, al Transilvaniei și în Dobrogea și, de asemenea, un cod galben de ploi și precipitații mixte în nordul Moldovei.

Luni, de la ora 12.00, a intrat în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și vânt.

Astfel, până marți, ora 12.00, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte, în zonele înalte, va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor topi parțial zăpada.

La munte, vântul va sufla cu rafale de 70 – 90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40 – 60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Tot în același interval este în vigoare și un cod galben de vânt la munte, în Banat, Transilvania și în Dobrogea.

Luni, în Carpații Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80 – 100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55 – 70 km/h, conform Digi24.

În seara și în noaptea de luni spre marți (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80 – 90 km/h, precum și în sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55 – 65 km/h.

De luni ora 15.00 până marți, ora 10.00, va fi în vigoare un cod galben de polei în jumătatea de nord a Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...