Antreprenoriatul în școlile profesionale a trecut de Comisia pentru învățământ

Proiectul de lege inițiat de Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat Grupului PSD, ce prevede dobândirea de competențe antreprenoriale și financiare de bază în învățământul profesional și tehnic, pe toată durata anilor de studiu, a fost adoptat cu unanimitate de voturi la Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților.  

Inițiativa răspunde nevoii de adaptare a programei școlare la cerințele de pe piața muncii și readuce în atenția părinților și a elevilor importanța unei meserii, în contextul în care afacerile românești nu se mai pot susține din cauza lipsei de personal calificat.
Consider că învățământul profesional și tehnic are nevoie de mai multă promovare. Pentru că, din nefericire, în timp, în jurul acestei forme de învățământ s-a conturat o percepție negativă, considerându-se că este o opțiune pentru elevii slab pregătiți. Iată că acest proiect de lege își propune să redobândească prestigiului școlilor profesionale pentru a redeveni un punct de atracție pentru tinerii care vor să învețe o meserie, creditându-i astfel cu abilitatea de a-și deschide propria afacere.

Prima măsură pentru stimularea învățământului profesional și tehnic

Pe de altă parte, încurajăm învățarea unei meserii și creăm încă o alternativă la a fi angajat, aceea de a fi antreprenor. Spre exemplu, tânărul care învață meseria de patiser, va cunoaște informațiile necesare pentru a-și  deschide propria patiserie și va avea astfel șansa să devină propriul său stăpân!”, a declarat Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov.
Este o primă măsură pentru stimularea învățământului profesional și tehnic și crearea de oportunități pentru tineri, prin dezvoltarea micilor afaceri, cheia antreprenoriatului autohton, și pentru reducerea șomajului care, în categoria de vârstă 15 -24 de ani, este cel mai ridicat -17,3%.
Competențele antreprenoriale și financiare nu vor presupune introducerea unei noi materii, ci asimilarea acestora în cadrul orelor de dirigenție, de consiliere și orientare, prevăzute în planurile cadru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...