Anxietate și depresie de la cartofii prăjiți!?

Un studiu publicat recent în revista americană PNAS susține că a mânca frecvent alimente prăjite mărește foarte mult riscul de anxietate și depresie.

Potrivit CNN, autorii acestui studiu au analizat obiceiurile alimentare ale unui număr de peste 140.000 de persoane timp de 11 ani. Cele care au consumat frecvent alimente prăjite, în special cartofi prăjiți, prezentau risc de anxietate și de depresie mai mare cu 12% și, respectiv, 7%, comparativ cu persoanele care mâncau rar asemenea preparate, explică articolul publicat în PNAS.

Acest risc este ”mai pronunțat” în cazul bărbaților și al tinerilor, subliniază autorii studiului. Aceștia spun că rezultatele indicate de studiu ”subliniază importanța reducerii consumului de alimente prăjite pentru sănătatea mintală”.

Totuși, studiul nu stabilește cu certitudine o legătură de cauză – efect între alimentele prăjite și sănătatea mintală, subliniază doctorul David Katz, specialist în medicină preventivă și de nutriție, citat de CNN.

Legătura de cauzalitate ar putea să conducă la fel de bine și în altă direcție: persoanele suferinde de anxietate sau de depresie se îndreaptă mai frecvent către alimente considerate ”reconfortante” pentru a găsi o aparentă stare de bine, consideră doctorul Katz.

”Dar dacă este să tragem o concluzie, pur și simplu este faptul că alegerea alimentelor sănătoase și calitatea regimului alimentar au un impact semnificativ sub toate aspectele, atât psihice, cât și fizice, a subliniat doctorul Katz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...