Apare o nouă rachetă pe Lună!

NASA se pregătește să trimită o nouă rachetă pe Lună. Lansarea e programată pe 29 august. Este vorba despre o rachetă uriașă care pentru început va pleca fără echipaj. Pe viitor ar urma să readucă astronauți pe Lună, pentru prima dată în peste 50 de ani.

Cunoscută drept Space Launch System, racheta va fi lansată de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Vehiculul are aproape 100 de metri înălțime. Capsula echipajului este îmbunătățită, între altele, e mai spațioasă.

Iar vehiculul are cu 15% mai multă putere decât racheta Saturn V, folosită la misiunile Apollo. Este un moment cheie pentru NASA, care în decembrie va sărbători 50 de ani de la lansarea primei misiuni cu astronauți pe Lună, notează BBC.

Pregătiri pentru Marte

Agenția și-a propus să se întoarcă pe Lună prin intermediul programului Artemis, folosind tehnologii moderne. NASA consideră misiunile spre Lună și o modalitate de a pregăti misiuni cu astronauți către planeta Marte, după 2030.

Peste 10 țări din Europa contribuie la această lansare. Au furnizat modulul de propulsie care se află în spatele capsulei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...